‘‘Let me Vote’’ Εκλογές σημαίνει δημοκρατία!  – ComMedia

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

‘‘Let me Vote’’ Εκλογές σημαίνει δημοκρατία! 

Η ευρωπαϊκή πρωτοβουλία πολιτών δίνει τη δυνατότητα σε ένα εκατομμύριο πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τουλάχιστον επτά χώρες της ΕΕ να ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προτείνει νομοθεσία για θέματα που εμπίπτουν στη νομοθετική αρμοδιότητα της Ένωσης. Εκστρατεία  ‘‘Let me Vote’’ . Στόχος της είναι να προωθήσει την έννοια της ιθαγένειας της ΕΕ, παρέχοντας στους πολίτες της ΕΕ το δικαίωμα να ψηφίζουν σε όλες τις πολιτικές εκλογές στο κράτος μέλος όπου διαμένουν, ακόμη κι αν δεν είναι υπήκοοι αυτού του κράτους μέλους.
‘‘Let me Vote’’ Για να μπορεί η Ευρώπη να χαρακτηριστεί ως μια δημοκρατική οντότητα όπου θα  δίνει σε όλους τους Ευρωπαίους πολίτες το δικαίωμα να έχουν ισότιμο λόγο στις αποφάσεις που επηρεάζουν της ζωές τους ανεξαρτήτως της χώρας καταγωγής τους.
 ‘‘Let me Vote’’ Δώστε φωνή στις κοινότητες για να συμμετέχουν κι αυτές στις αποφάσεις που αφορούν τις ζωές τους  μέσα στο κράτος που ζουν και εργάζονται.
‘‘Let me Vote’’  Όλοι οι κάτοικοι μια φωνή για θέματα που έχουν αντίκτυπο σ΄ αυτούς.
‘‘Let me Vote’’ Η μη συμμετοχή στις εθνικές εκλογές με την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος  σημαίνει ότι δεν έχουν λόγο στις αποφάσεις που επηρεάζουν άμεσα αυτούς και τα παιδιά τους.
‘‘Let me Vote’’ Δεν υπάρχουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας, πολίτες με μερικά μόνο δικαιώματα ψήφου. Γι αυτό δώστε φωνή και δύναμη σε όλους τους πολίτες ώστε να έχουν πλήρη δημοκρατικά δικαιώματα στη χώρα διαμονής τους.
‘‘Let me Vote’’ Είναι καιρός η Ευρώπη να γίνει πιο δημοκρατική! Δημοκρατική για όλους τους πολίτες της.
‘‘Let me Vote’’ Γιατί πρέπει κάποιος να αναγκάζεται να αλλάξει την εθνικότητα του προκειμένου να αποκτήσει το δικαίωμα ψήφου;
‘‘Let me Vote’’ Ελεύθερη κυκλοφορία, εργασία σε άλλο κράτος, πληρωμή φόρων, γιατί ΟΧΙ στο δικαίωμα ψήφου;
‘‘Let me Vote’’ Θα είναι ένα βήμα για την απομάκρυνση της δημοκρατικής ανεπάρκειας στην Ευρώπη. Δίνοντας σε όλους τους πολίτες το δικαίωμα ψήφου αλλά και την ίση μεταχείριση σε κάθε κράτος μέλος, τότε θα αυξηθεί και η αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών.
‘‘Let me Vote’’ Εκλογές σημαίνει δημοκρατία!
 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να μην περιέχουν υβριστικούς. προσβλητικούς ή/και ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς, διαφορετικά θα διαγράφονται