«Αριθμολαγνεία» made in USA – ComMedia

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

«Αριθμολαγνεία» made in USA

της Μαρίας Μελεσσανάκη

Η αριθμολογία έπαιξε το δικό της ρόλο στις Αμερικανικές εκλογές. Τυχαίο γεγονός ή προσεχτική επιλογή της ημερομηνίας τους; Τι σχέση έχουν με τους αριθμούς 9 και το 11 οι δυο υποψήφιοι πλανητάρχες; Πάντως, τα πρώτα σχόλια με εμπλοκή των αριθμών έγινε από μέλη του twitter, τα οποία συσχέτιζαν  την ημερομηνία 9/11, ημέρα της εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ, με την 11/9, ημέρα της πτώσης των δίδυμων πύργων.  

Η  εκλογή του Ντόναλντ στη θέση του 45ου Προέδρου των Η.Π.Α. έτυχε αμφιλεγόμενης υποδοχής.
Η απογοήτευση των πολιτών που δεν είδαν τον «δικό» τους υποψήφιο να κατακτά την πρώτη θέση, αποτυπώθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τον πιο εκφραστικό τρόπο. Αρκετοί ήταν αυτοί που σχολίασαν την ομοιότητα της ημερομηνίας εκλογής Τραμπ 9/11 με εκείνη της ημέρας που έπεσαν οι δίδυμοι πύργοι 11/9 το 2001.
Κάποιοι χρήστες του twitter κάνουν λογοπαίγνια με τις δυο αυτές ημερομηνίες συγκρίνοντας σε τραγικότητα τα γεγονότα. 


America's worst nightmare was 9/11. Now it's 9/11.


Muneerah Denisha Woods
You notice 9/11. And 11/9 is the same tragedy in a way? The same numbers!!!! Something major is about to happen.
Vasu Primlani
America just discovered 9/11 wasn't the worst disaster in U.S. history. 11/9
is. 

Worst day in America 9/11... 2nd worst day in America 11/9

Όμως, πέραν της εμφανούς συσχέτισης των δυο γεγονότων στα tweet, ποια είναι η σημασιολογία των αριθμών 9 και 11, σύμφωνα με την αριθμολογία;
Ο αριθμός 9, αντιπροσωπεύει την επιρροή, την ικανοποιητική εξέλιξη σε οτιδήποτε νέο ξεκινά. Είναι ιδανικός αριθμός για αρχές.  Ένας από τους πιο αξιοσημείωτους αριθμούς στην ιστορία των αριθμών. (E.W. Bullinger)

Ο αριθμός 11  θεωρείται ο κυρίαρχος αριθμός στην αριθμολογία, διότι αποτελείται από την επανάληψη ενός επίσης πολύ σημαντικού αριθμού που είναι το 1. Όμως, από μόνος του, σύμφωνα με τον Bullinger, εκπροσωπεί το χάος, την αποδιοργάνωση και την αναστάτωση.
Ο αριθμός 1 είναι ο ηγέτης των αριθμών. Οι άνθρωποι που αντιπροσωπεύονται από τον συγκεκριμένο αριθμό συνήθως έχουν θάρρος, ισχυρή προσωπικότητα κι  έχουν ανάγκη να τους προσέχουν και να τους σέβονται.  Αγαπούν την υπερβολικά πλούσια ζωή και καταφέρνουν να την εξασφαλίζουν και συνήθως είναι πολύ τυχεροί.
Έτσι, η δύναμη του αριθμού  1 διπλασιάζεται και δημιουργεί ενεργειακές δονήσεις  που ευνοούν ειδικά τα άτομα που βρίσκονται σε θέσεις ισχύος.
Εύλογα γεννιέται το ερώτημα αν ο νέος πλανητάρχης έχει  κάποια σχέση με αυτούς τους αριθμούς. 
Όπως επίσης  και αν υπάρχει αριθμολογικά κάποια σχέση με την συνυποψήφια του.
Η  Χίλαρι  Κλίντον και ο Ντόναλντ Τράμπ, σύμφωνα πάντα με την αριθμολογία,  (inspiration number και destiny number)[1]  έχουν  μεγάλη ομοιότητα ως προσωπικότητες. Ο destiny number του Ντόναλντ Τραμπ είναι το 4[2] ενώ ο inspiration number είναι το 11[3].Ο συνδυασμός των αριθμών  που έχει, δείχνουν έναν άνθρωπο με έντονα εγωκεντρική διάθεση  που τον ενδιαφέρει περισσότερο η νίκη κι όχι οι τυχόν ευθύνες που θα επιφέρει αυτή η νίκη. Ο destiny number της Χίλαρη είναι το 3[4], όμως ο   inspiration number της είναι το 9[5]Ο συνδυασμός των αριθμών αυτών δείχνει άνθρωπο  που έχει  συνεχώς την διάθεση για εξέλιξη και θέτει υψηλούς στόχους τους οποίους και αγωνίζεται  πολύ να τους κατακτήσει. Ωστόσο, τις περισσότερες φορές εστιάζοντας στον εαυτό της και στην τόνωση του εγώ της χάνει την ευκαιρία  να δει σφαιρικά  το κάδρο της πραγματικότητας.
Καταλήγοντας στην ανάλυση των αριθμών  των δυο συνυποψηφίων, ο αριθμολόγος Greer Jonas, τονίζει πως και οι δυο υποψήφιοι έχουν την ανάγκη επιβεβαίωσης του εγώ τους και πως εκείνο που περισσότερο τους ενδιαφέρει είναι η νίκη και όχι η ευκαιρία που τους δίνεται να την αξιοποιήσουν για να βοηθήσουν ουσιαστικά τον εαυτό τους και τους άλλους.
Επιπλέον παρατηρούμε κάτι που έχει να κάνει με τον inspiration number και των δυο υποψηφίων. Η Κλίντον έχει το 9 και ο Τραμπ έχει το 11(9/11).

Όλα αυτά θα μπορούσαν να οφείλονται σε συμπτώσεις, ή σε τυχαία γεγονότα. Όμως, είναι γεγονός ότι η σύγχρονη αριθμολαγνεία πουλάει και είναι made in USA, αν αναλογιστεί κάποιος  και πόσες δεκάδες αμερικανικές ταινίες είναι στηριγμένες στη σημασιολογική ερμηνεία κάποιων αριθμών.
Η επεξήγηση των αριθμών και η αξία τους στη ζωή του ανθρώπου έχει ξεκινήσει από την αρχαία Ελλάδα. Ο Πυθαγόρας απέδιδε στους αριθμούς μεταφυσικές ιδιότητες και υποστήριζε πως  «Πάντα κατ’ αριθμόν  γίγνονται», δηλαδή οι αριθμοί είναι η αρχή των πάντων.
Παρόλα αυτά, όπως υποστηρίζει ο δημοσιογράφος  Χάρης Βαρβόγλης στο άρθρο του στην εφημερίδα  Βήμα science,  «η ενασχόληση με τους αριθμούς οδηγεί μεν σε ορθολογική σκέψη. Όμως, όπως φαίνεται, ακόμη και οι επιστήμονες  χάνουν  το μέτρο αφού η υπερβολική αγάπη και ενασχόληση μαζί τους, γίνεται πάθος και αποκτά  μεταφυσικές διαστάσεις.»

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
1.       E.W. Bullinger,  (1837-1813),  Number in Scripture , 4th edition revised,  London,   part 2, number 9 & 11. https://www.levendwater.org/books/numbers/number_in_scripture_bullinger.pdf τελευταία πρόσβαση 2/12/2016
2.       Greer Jonas, http://numerology4yoursoul.com/hillary-clinton-and-donald-trump-numerology/ τελευταία πρόσβαση 3/12/2016
3.       Βαρβόγλης Χάρης « Η αριθμολογία και η αριθμοφοβία» έντυπη έκδοση Βήμα science, http://www.tovima.gr/science/article/?aid=620438 (τελευταία πρόσβαση 2/12/2016
4.       Αριθμολαγνεία http://www.tovima.gr/science/article/?aid=311407 τελευταία πρόσβαση 3/12/2016
5.      Morning Of 11/9 After Election Night Drawing 9/11 Comparisons
6.       50 Cent Posts Eerie Comparison Of Trump’s Presidential Election To 9/11 http://hollywoodlife.com/2016/11/09/50-cent-instagram-donald-trump-compares-presidential-election-9-11-pic-photo/ τελευταία πρόσβαση 4/12/201.
7.       Το twitter σχολιάζει για τον Τραμπ: Σήμερα δεν είναι 11/9 είναι 9/11
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=551677&catID=4 τελευταία πρόσβαση 4/12/2016





[1] inspiration number =Αριθμός της διαίσθησης, έμπνευσης , destiny number= αριθμός πεπρωμένου
[2] Ο Ντόναλντ Τράμπ γεννήθηκε στις 14/6/1946 και σύμφωνα με την αριθμολογία, o «destiny number» του είναι το 4. (1+4+6+1+9+4+6= 31, 3+1=4)
[3] Ο inspiration number του Ντόναλντ Τράμπ είναι 1+4+6=11.
[4] Χίλαρι Κλίντον γεννήθηκε στις 26/10/1947. Σύμφωνα με την αριθμολογία της ημερομηνίας αυτής  inspiration number της  είναι 1+0+2+6+1+9+4+7= 30, 3+0=3
[5] Ο inspiration number  της είναι 2+6+1=9


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να μην περιέχουν υβριστικούς. προσβλητικούς ή/και ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς, διαφορετικά θα διαγράφονται