Γιατί στα #social #media; – ComMedia

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Γιατί στα #social #media;

της Έλενας Παπαδοπούλου.

Η πρώτη ανάγκη ενός αποφοίτου είναι η εξεύρεση εργασίας.  Στη μοντέρνα κοινωνία τα δεδομένα για την αναζήτηση εργασίας έχουν αλλάξει ριζικά. 

Τα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαμορφώνουν την καθημερινότητα του σύγχρονου ανθρώπου κατά ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό, προσφέρουν ένα εύκολο τρόπο αναζήτησης εργασίας.  Χρησιμοποιώντας τα, κάποιος μπορεί να δημιουργήσει την εικόνα που θα ήταν ελκυστική για τους μελλοντικούς του εργοδότες.  Το γεγονός αυτό αποτελεί για τους νέους ένα #must της εποχής. 

Τα τρία βασικά social media, τα οποία θα φανούν χρήσιμα σε κάποιον νέο και ανερχόμενο επαγγελματία, ειδικά την περίοδο αναζήτησης εργασίας είναι:

Το LinkedIn
Το LinkedIn είναι ίσως το απόλυτο site για εξεύρεση εργασίας μέσω του διαδικτύου.  Εδώ κάποιος έχει την δυνατότητα να βρει διάφορες εταιρίες και αυτόνομους επαγγελματίες, οι οποίοι ψάχνουν για υπαλλήλους ή και για συνεργάτες.  Σημαντικό να τονιστεί είναι ότι πολλοί από αυτούς δεν ενδιαφέρονται τόσο για την εμπειρία.  Η δικτύωση αυτή μπορεί να γίνει είτε ατομικά είτε σε groups.

To Facebook
Εκ πρώτης όψεως το Facebook δεν μοιάζει με χώρο μέσα από τον οποίο μπορεί κάποιος να αναζητήσει εργασία ή απασχόληση.  Βλέποντάς το όμως πιο προσεκτικά και από μια διαφορετική σκοπιά, σύντομα θα διαπιστώσει ότι, αν γίνει μέλος σε συγκεκριμένες σελίδες ή ομάδες και ακολουθεί συγκεκριμένα profiles, τα οποία δραστηριοποιούνται στον τομέα της εργοδότησης, αυτό είναι ωφέλιμο γιατί θα αποδώσει όχι μόνο σε θέματα γνώσης αλλά και σε θέματα εμπειρίας.

To Blog
Το blog μπαίνει τελευταίο σαν ένα επιπρόσθετο tip στα δύο προαναφερθείσα κοινωνικά δίκτυα.  Το να διατηρεί κάποιος ένα Blog σχετικό με το πεδίο, στο οποίο ενδιαφέρεται να απασχοληθεί, είναι υπέρ του και, ειδικότερα, αν ασχολείται σχετικά συχνά με το Blog του. Μια σχετική αναφορά στο βιογραφικό του, σίγουρα θα κινήσει την περιέργεια των μελλοντικών εργοδοτών.  Έτσι, είναι αρκετά πιθανό ένας μελλοντικός εργοδότης, ο οποίος ενδιαφέρεται, να του ρίξει μια ματιά έστω και στα γρήγορα και, αν το βρει αξιόλογο, να τον προτιμήσει από άλλους συνυποψήφιούς του.

Η βοήθεια των Μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι σημαντική στην σύγχρονη εποχή, ιδίως εάν αυτά χρησιμοποιηθούν με τον σωστό τρόπο.  Δεν παραλείπω το γεγονός ότι όπως εσύ, εγώ ή οποιοσδήποτε έχει την δυνατότητα να μπει στο διαδίκτυο και με δυο-τρία βήματα να αναζητήσει μια εταιρία στο Facebook ή στο LinkedIn και να την βρει, έτσι και ένας εργοδότης έχει την ίδια δυνατότητα να ψάξει εσένα, εμένα ή τον οποιονδήποτε θεωρεί πιθανό μελλοντικό συνεργάτη.

Tip:  Δυστυχώς ή ευτυχώς η εικόνα του προφίλ που έχει κάποιος στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημιουργεί την πρώτη εντύπωση, η οποία μετράει πάρα πολύ γιατί είναι η πρώτη εικόνα.  Έτσι, θα ήταν καλό φωτογραφίες, οι οποίες ίσως είναι περισσότερο προσωπικές, να είναι κλειδωμένες και ανοικτές μόνο για τους στενούς φίλους. 

Δεν είναι ότι σας προτρέπω με αυτό τον τρόπο να δημιουργήσετε μια ψεύτικη εικόνα ή να κατασκευάσετε μια ψεύτικη πραγματικότητα για τον εαυτό σας, απλώς θέλω να επιστήσω την προσοχή σε κάποια σημεία τα οποία είναι σημαντικά για την δημόσια εμφάνιση σας.

Επικοινωνώ, δικτυώνομαι, δημοσιεύω ακόμα και τον ίδιο μου τον εαυτό για να μπορέσω να έχω ένα καλύτερο μέλλον.

Περισσότερα εδώ και εδώ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να μην περιέχουν υβριστικούς. προσβλητικούς ή/και ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς, διαφορετικά θα διαγράφονται