100 ημέρες Ντόναλντ Τραμπ - 100 απειλές κατά της ανθρωπότητας – ComMedia

Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

100 ημέρες Ντόναλντ Τραμπ - 100 απειλές κατά της ανθρωπότητας

της Άννας Πετρίδη

Έχουμε προ πολλού διανύσει τις πρώτες 100 ημέρες της διακυβέρνησης Ντόναλντ Τράμπ και ήδη η ανθρωπότητα ζει με το αίσθημα της ανασφάλειας, το οποίο δημιουργήθηκε τον περασμένο Νοέμβρη με την εκλογή  του στο ύπατο αξίωμα των Η.Π.Α.


Μέσα σε 100 μόλις μέρες, ο νέος Αμερικανός Πρόεδρος έχει καταφέρει να δημιουργήσει κλίμα έντασης με τη  Β. Κορέα, έχει ήδη επιτεθεί σε Συρία και Αφγανιστάν, προσπάθησε να καταργήσει το Obamacare χωρίς να υπολογίζει πως 18 εκατομμύρια Αμερικανοί πολίτες θα χάσουν την ασφαλιστική τους κάλυψη, με αποτέλεσμα την κατακόρυφη αύξηση στις τιμές των τιμολογίων για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, έχει θέσει περιορισμούς ή και απαγορεύσεις στην είσοδο μεταναστών και μουσουλμάνων στις Η.Π.Α και έχει θέσει τις βάσεις για τη δημιουργία του διαβόητου τείχους στα σύνορα με το Μεξικό. Αυτά είναι μερικά από τα θέματα, τα οποία έχει στην ατζέντα του ο 45ος πρόεδρος των Η.Π.Α, αποδεικνύοντας ότι η ατζέντα του είναι επικίνδυνη για την ανθρωπότητα.


Η εκτελεστική διευθύντρια της Διεθνούς Αμνηστίας για τις Η.Π.Α. Margaret Huang αναφέρει πως η επικίνδυνη  ατζέντα του Τραμπ έχει καταστεί «… ταυτόχρονα και ο χάρτης που θα μας βοηθήσει να δούμε πώς θα τη σταματήσουμε και θα προστατέψουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα στις Η.Π.Α. και στον υπόλοιπο κόσμο» και συνεχίζει « το απίστευτο δεν είναι όλοι οι τρόποι με τους οποίους η διακυβέρνηση Τραμπ προσπάθησε να αρνηθεί στους ανθρώπους την ελευθερία,  τη δικαιοσύνη και την ισότητα  - αλλά όλοι οι τρόποι με τους οποίους ο λαός αντιστάθηκε και αρνήθηκε να αφήσει κάτι τέτοιο να συμβεί»


Στη λίστα της Διεθνούς Αμνηστίας με τις 100 απειλές κατά της ανθρωπότητας σ’ αυτές τις πρώτες 100 μέρες διακυβέρνησης Τραμπ, μεταξύ άλλων καταγράφονται:
  • Ανάκληση του προστατευτικού πλαισίου για τους ΛΟΑΤ εργαζόμενους και διεμφυλικούς  φοιτητές.
  • Ακραίοι περιορισμοί στην πρόσβαση των γυναικών σε υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης στον τομέα της αναπαραγωγής στις Η.Π.Α. και τον κόσμο.
  • Καταχρηστικές και βίαιες πρακτικές ενίσχυσης των δυνάμεων στα σύνορα Η.Π.Α. – Μεξικού που αντιμετωπίζουν τους ανθρώπους σαν εγκληματίες, ενώ αυτοί αναζητούν άσυλο στις Η.Π.Α. προκειμένου να διαφύγουν της τρομακτικής βίας.
  • Χορήγηση άδειας στον Αγωγό Πετρελαίου στη Βόρεια Ντακότα να σκάψει κάτω από τον ποταμό Μιζούρι, απειλώντας το πόσιμο νερό, το οποίο είναι το μέσο διαβίωσης της φυλής των Standing Rock Sioux  και όχι μόνο. 
  • Προσπάθεια στέρησης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε εκατομμύρια Αμερικανούς πολίτες. 
  • Προσπάθεια επαναφοράς συστημικών βασανιστηρίων και νέων κρατήσεων στο Γκουαντάναμο.
  • Προσπάθεια απαγορεύσεως εισόδου στις  Η.Π.Α. ανθρώπων από μουσουλμανικές χώρες και τερματισμό στην είσοδο προσφύγων.
Και βρισκόμαστε μόνο στην αρχή. Αχτίδα φωτός παραμένει η θέληση του αμερικανικού λαού να αντιταχθεί και να παλέψει για αυτά που δικαιωματικά ανήκουν σ’ ολόκληρη την ανθρωπότητα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η μεγαλειώδης διαδήλωση, ανήμερα της συμπλήρωσης των 100 πρώτων ημερών του  Τραμπ στον προεδρικό θώκο, κατά του ιδίου αλλά και για την υπερθέρμανση του πλανήτη.   

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να μην περιέχουν υβριστικούς. προσβλητικούς ή/και ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς, διαφορετικά θα διαγράφονται